Skip to main content
EN TR

Travel Notes | Puglia

Travel Notes | Puglia

İtalya’nın gizli cenneti Puglia, muhteşem kıyıları, tarihi kasabaları ve lezzetli mutfağı ile dolu bir bölge. The North Fox ürün seçkisi ile bu büyüleyici destinasyonu keşfederken bize katılın.

1. Gün: Bari'ye Varış ve Specchia'ya Yolculuk

Uçaktan indikten sonra, turistik kalabalıktan kaçınmak için Bari'yi atlayarak Specchia'ya doğru yola çıkıyoruz. Yolculuk sırasında The North Fox Pasaport Kılıfı   ile check-in işlemlerimizi ve seyahat belgelerimizi düzenlemek çok kolay! Journey Back Pack'i yanınızda bulundurmayı unutmayın – seyahat sırasında eşyalarınızı düzenli tutmak için mükemmel.

2. - 6. Gün: Specchia ve Çevresindeki Plajlar

Specchia bölgesinde beş gün boyunca konaklayarak, çevredeki en iyi plajları ve kasabaları keşfetmek için zamanımızı kullanıyoruz.

Tricase Porto

İlk durağımız Tricase Porto! Bu küçük sahil kasabası, huzurlu plajları ve yerel restoranları ile ünlüdür. Yerel bir kafede serinletici Campari'mizi yudumlarken, The North Fox cüzdanımızla paralarımızı ve kartlarımızı düzenli ve şık bir şekilde taşıyoruz.

Tricase'den tatilimizin iki akşamı uğradığımız restoran: Taverna del Porto
Deniz ürünleri mutfağının lezzetlerini sunan bu restoran deniz manzarası eşliğinde taze ve yerel malzemelerle hazırlanan İtalyan yemeklerini tatma fırsatı sundu. Şeflerinin özenle hazırladığı menüde, deniz mahsulleri ağırlıklı olmak üzere çeşitli İtalyan spesiyaliteleri bulunmaktaydı. Restoranın sıcak atmosferi ve samimi hizmeti, unutulmaz bir yemek deneyimi yaşattı.

Otranto 

Ertesi gün Otranto'ya gidiyoruz. Tarihi kaleleri ve sahil şeridi ile ünlü bu şehirde aradığımız huzuru ne yazık ki bulamıyoruz. Kalabalık ve yoğunluk, keyif almayı zorlaştırıyor. 

Castro

Castro, dalış ve şnorkelle yüzme için ideal bir yer. Mağaraları ve berrak suları ile ünlü olan bu bölge, macera arayanlar için bir cennet. The North Fox Lunch Bag, plajda geçirdiğimiz gün boyunca atıştırmalıklarımızı taze tutarak deniz kenarında geçirdiğimiz günün tadını çıkarmamızı sağlıyor.

Porto Badisco

Castro'nun birkaç km ilerisinde yer alan; Porto Badisco, Puglia'nın gizli cennetlerinden biri. Kristal berraklığındaki suları ve etkileyici kaya oluşumları ile ünlü bu bölge, doğa severler ve macera arayanlar için mükemmel bir destinasyon. Burayı sevmemizin tek nedeni, muhteşem denizi olması değil; aynı zamanda meydanında yer alan; Bar Alimentari Tabacchi Da Carlo'dan aldığımız atıştırmalıklar, şarküteri ve meyveler deniz kenarında harika bir sofra kurmamızı sağlıyor.

Lecce

Barok mimarisi ile Lecce, Güney'in Floransa'sı olarak adlandırılır. Kiliselerin ve sarayların ince detaylarına hayran kalıyoruz. The North Fox Deri Not Defteri, bu güzel şehrin notlarını ve çizimlerini almak için yanımızdan ayrılmıyor.

 Lecce'de mutlaka: Quanto Basta Kokteyl Bar 

7. Gün: Ostuni ve Burro Cafe

Matera'ya geçmeden önce, "Beyaz Şehir" olarak bilinen Ostuni'ye uğruyoruz. Ostuni'nin beyaza boyalı binaları ve dar sokaklarında dolaşırken, The North Fox Belt Bag ve Kanvas Lunch Bag yanımızda. Ayrıca, Burro Cafe'de mola verip kahvelerimizi yudumlayarak şehrin atmosferinin tadını çıkarıyoruz.

8. Gün: Matera

Son günlerde, hem havalimanına yakınlığı nedeniyle hem de harika bir bölge olduğu için Matera'ya geçiyoruz. Bu büyüleyici şehir, kaya evleri ve tarihi atmosferi ile ünlüdür. 

Matera'nın dar sokaklarında ve tarihi alanlarında dolaşırken,  keşif sırasında  fotoğraf çekmek ve dondurma yemek için ellerimizi serbest tutmak için Belt Bag mükemmel bir seçenek!

İşte Puglia'nın en iyi plajları!

📍 Cala Porto in Polignano a Mare
📍 Porto Marzano Plajı
📍 Calette di Torre Cintola
📍 Spiaggia di Torre Pozzelle
📍 Torre dell’Orso
📍 I Faraglioni di Sant’Andrea
📍 Baia dei Turchi
📍 Otranto
📍 Santa Cesarea Terme
📍 Grotta Zinzulusa
📍 Cala dell'Acquaviva
📍 Spiaggia di Tricase Porto
📍 Il Ciolo
📍 Santa Maria di Leuca
📍 Spiaggia di Pescoluse
📍 Ginosa Marina

Puglia, güzelliği, kültürü ve cazibesi ile kalbinizi fetheden bir bölge. Tarihi kasabaları keşfederken veya plajda dinlenirken, The North Fox ürünleri ile tarzınızı ve konforunuzu garanti altına alırsınız.

Valizlerinizi hazırlamaya hazır mısınız? 

Continue reading

Travel Notes |  Bozcaada

Travel Notes | Tenedos

Back to the City | Şehre Dönüş: Çukurcuma

Back to the City | Return to the City: Çukurcuma

Comments

Be the first to comment.
All comments are moderated before being published.

Your Cart

Your cart is currently empty.
Click here to continue shopping.